Designer kids company

Mondzorg ouderen Amsterdam

Geplaatst op

Omdat de gezondheidszorg in Nederland goed geregeld is, behouden steeds meer ouderen hun eigen tanden en kiezen. Ook op latere leeftijd is het belangrijk om de mond gezond te houden. Een gezonde mond heeft namelijk een positief effect op de algehele gezondheid. Bij iSmile Tandartspraktijk weten zij precies hoe ze de mond van oudere gezond kunnen houden. 

Tandarts voor ouderen

Helaas neemt in sommige gevallen de zelfredzaamheid af wanneer we ouder worden en daarmee gaat de mondverzorging vaak ook achteruit. Juist daarom is het belangrijk om voldoende kennis te hebben over de mondverzorging bij ouderen. Bij iSmile Tandartspraktijk spelen ze in op de veranderende mondgezondheid van de patiënt en geven ze voldoende aandacht in de vorm van het geven van voorlichting, het uitvoeren van de behandeling en het voorkomen van mondproblemen.

Tandarts-geriatrie 

De tandarts-geriatrie bij iSmile Tandartspraktijk voert in de basis dezelfde behandelingen uit als een reguliere tandarts. Het verschil tussen een reguliere tandarts en de tandarts-geriatrie is dat de tandarts-geriatrie een aantal extra zaken in huis heeft, namelijk:

  • kennis van en ervaring met mondzorgproblemen bij ouderen;
  • kennis van de meest voorkomende ziektes in relatie met de ouderenmondzorg;
  • ervaring met het behandelen van ouderen;
  • een rolstoel- of rollatorvriendelijke praktijk;
  • stelt voor elke oudere patiënt een plan op met zowel de dagelijkse als professionele mondzorg;
  • overlegt wanneer nodig met de huisarts en/of medisch specialist.

Vergoeding behandeling voor ouderen

De kosten van de tandarts-geriatrie worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het is wel mogelijk om (een deel) van de kosten terug te krijgen vanuit de aanvullende verzekering.

Veelgestelde vragen

Moet ik ook met een kunstgebit naar de tandarts?

Ja, ook met een kunstgebit is het van belang om regelmatig je tandarts te bezoeken. Tijdens dit bezoek controleren ze of het kunstgebit nog goed is en of je tandvlees nog gezond is.

Wat is een tandarts-geriatrie?

Een tandarts-geriatrie is een tandarts die een aanvullende opleiding heeft gevolgd en veel ervaring heeft met het behandelen van (kwetsbare) ouderen. De tandarts-geriatrie voert, zoals eerder beschreven, dezelfde behandelingen uit als een reguliere tandarts, maar doet net een stapje extra voor de ouderen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze toffe blogs. Dan kom je meer te weten over kledingdesign.

Contactgegevens

Via info @ designerkidscompany.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden